Tips Badkamer verbouwen: De inrichting.

Wist u dat:

Badkamers de nummer één plek die is huiseigenaren graag verbouwen? Zelfs meer dan keukens! De ruimte is kleiner, wat de klus wat makkelijker maakt. Bovendien betekent deze verminderde ruimte lagere kosten: denk hierbij aan: Minder vloeren en verf, minder kasten en aanrecht. Volg deze tips om uw badkamervernieuwing aantrekkelijker te maken en het proces soepel, efficiënt en kosteneffectief te houden.

Uitsparing voor extra ruimte

Wanneer de badkamer aan de krappe, wrikken inbouwelementen zoals verzonken zeepbakjes, medicijnkastjes en zelfs toiletrolhouders zoveel mogelijk beschikbare ruimte uit kleine badkamers. U kunt de plafondlamp zelfs afvlakken door uw plafondlamp om te zetten in een inbouwlamp.

Badkamer ventilatie

Alle badkamers hebben een vorm van ventilatie nodig, in de vorm van een raam van de juiste grootte of een afzuigventilator in de badkamer met de juiste afzuig capaciteit . Kijk voor badkamerventilatoren zowel naar hun afzuigcapaciteit (of hoeveel kubieke voet lucht per minuut ze kunnen verplaatsen) als naar hun geluidsniveau.
Ook zijn er afzuigers die automatisch aan en uit gaan, deze worden meestal aangestuurd dmv. de lichtschakelaar in de badkamer. Als u het licht weer uitschakelt dan blijft de afzuiger nog een tijdje lang aan zodat het de waterdam nog kan afvoeren.

Voeg planten toe voor levende kleur

Mooie Planten in de badkamer mogen geen bijzaak zijn. Planten brengen de broodnodige kleur in de meestal witte steriele badkamers. Vooral hangplanten zijn een mooie toevoeging aan de badkamer. Overweeg om een zwevende plank toe te voegen, speciaal om uw hangplanten een gezellige thuis te geven.

Kies de juiste vloer

Massief houten vloeren , hoewel ze badkamers met veel karakter geven, zijn vanuit het praktische oogpunt niet het beste type vloermateriaal voor badkamers . Kies in plaats daarvan vloeren die sterk genoeg zijn om bestand te zijn tegen de ontberingen van het dagelijkse badkamergebruik. Favorieten voor badkamervloeren zijn onder meer keramische en porseleinen tegels, luxe vinylplanken, vinyltegels en vinylvloeren.

Pas de kamergrootte aan met kleur

Om een ​​kleine badkamer groter te laten lijken , moet u ervoor zorgen dat uw kleurenpalet in het wit-of-licht kleurenspectrum blijft. Donkere kleuren zorgen ervoor dat de kamer kleiner en claustrofobisch aanvoelt. Gebruik witte of lichtgekleurde armaturen (bijv. Toilet en badkuip). Denk altijd twee keer na over het schilderen van uw badkamerplafond in elke kleur behalve wit of gebroken wit, omdat dit de kamer nog verder verkleint!

Badkamerverlichting is belangrijk

In een kamer waar mensen hun haar en gezichten visueel moeten inspecteren, is de verlichting meestal erg zwak en geconcentreerd op slechts één plek, namelijk vanuit een plafondarmatuur. Overweeg op zijn minst verlichting toe te voegen rond de badkamerspiegel in de vorm van schansen. Maar verblindend licht is niet altijd gewenst. Een heel eenvoudig apparaat dat sfeer aan uw badkamer kan toevoegen, is een dimmerschakelaar. De dimmerschakelaar is perfect voor ontspannende baden ’s avonds laat.

Voeg vrijstaande stukken toe

Als de ruimte het toelaat, raden veel huisdecorateurs aan om één vrijstaand stuk, zoals een decoratieve stoel of kast, als designelement te gebruiken. Om die ruimte te compenseren, kunt u andere praktische elementen zoals kledingmanden wegwerken of de mand eenvoudig naar een andere kamer verplaatsen. Dit decoratieve stuk kan natuurlijk ook praktisch dienen als plaats om handdoeken, zeep of andere kleine voorwerpen op te bergen.

Voeg meer mogelijkheden toe om items op te hangen

Haken zijn de gemakkelijkste manier om oppervlakte aan een badkamer toe te voegen zonder echt een echt aanrechtoppervlak toe te voegen. Haken kunnen voor alles worden gebruikt, van kleding tot badjassen tot handdoeken. Plaats haken aan de achterkant van de deur, aan de zijkant van kasten of op ongebruikte delen van muren.

TIP:
Gaat u boren in een tegel? Doe dit dan met een speciale tegelboor of met een scherpe steenboor! Ook is het belangrijk dat je eerst in de tegel boort zonder klop/hamer stand! Zodra u door de tegel heen heeft geboord dan kunt u eventueel de klop/hamer stand aanzetten zodat je eventueel in het beton kunt boren.
Als je dit wel doet dan heb je kans dat de tegel scheurt, en dat wil je natuurlijk niet in je nieuwe badkamer!

Voeg meer spiegels toe aan de badkamer

De meeste mensen denken alleen aan spiegels in badkamers om make-up te controleren of bij te werken. Maar het is ook een goed idee om spiegels in badkamers te zien als designelementen die de ruimte visueel vergroten en licht aan de ruimte toevoegen. Veel huiseigenaren voegen graag een tweede spiegel toe naast de primaire spiegel boven de wastafel in de badkamer.