Laminaat vloer leggen

laminaatvloer gelegd
Laminaat om tegels heen gelegd, weer is wat anders!

Ook voor het laten leggen van uw (laminaat) vloer in Utrecht zit u goed bij Klusbedrijf M van Hoorn!

Hieronder geef ik u wat informatie en tips om u op weg te helpen, ziet u het niet zitten of heeft u er geen tijd voor? Dan neemt klusbedrijf M van hoorn uit Utrecht graag deze klus uit handen!

Stap 1: De voorbereiding

Voordat u kunt beginnen met het leggen van de laminaat vloer is het van belang om eventuele ongelijke delen van de vloer te egaliseren. Vaak is een vloer niet helemaal glad, vaak liggen er nog stukjes stuc, oude vloerbedekking, steentjes van het beton etc. Ook kan het voorkomen dat er bijvoorbeeld een muur heeft gestaan waardoor de vloer op die plek niet egaal is.

Dit is belangrijk omdat het kleinste steentje en of ongelijkheid in de vloer kan zorgen dat de laminaat vloer gaat wiebelen, kraken, of niet goed vast komt te zitten en daardoor de laminaatplanken kunnen beschadigen, en dit zou zonde zijn als de hele vloer er weer uit moet en u weer opnieuw kunt beginnen!

Stap 2: Ondervloer leggen

Meestal word er bij het leggen van het laminaat gebruik gemaakt van een speciale ondervloer, dit heeft meerdere voordelen zo is het vochtdicht, egaliserend, warmte-isolerend en geluidsdempend.

(TIP): Er worden soms eisen gesteld aan de kwaliteit van de ondervloer door een verhuurder, deze zijn aangeven met het keurmerk 10db TÜV gecertificeerd.

Ook hier is het van belang dat dit netjes en glad op de ‘dragende’ vloer komt te liggen en de ondervloer niet overlapt waardoor er ongelijkheid ontstaat.

Heeft u een vochtige kruipruimte? Dan is het verstandig om nog onder de ondervloer een folie aan te brengen zodat het vocht niet in de laminaat vloer kan trekken.

Tip: plak de ondervloer aan elkaar vast door middel van schilderstape zodat deze niet  verschuift en een egale ondervloer heeft.

Stap 3: Het laminaat leggen

Begin in een hoek en leg de eerste baan over de gehele lengte van de kamer, leg de planken nooit strak tegen de muur aan! Door de temperatuur en vocht schommelingen gaat het laminaat uitzetten en krimpen, als u dit wel doet bestaat de kans dat het laminaat bol gaat staan en beschadigd! Daarom is het makkelijk om gebruik  te maken van spietjes, zo weet je zeker dat de ruimte tussen het laminaat en de muur gelijk is over de gehele lengte.

Ook is het van belang dat het laminaat in de juiste positie word gelegd en goed in elkaar vast klikt. Als er namelijk ergens een klein verschil in zit zal dit in de gehele kamer zichtbaar zijn en de rest ook niet goed in elkaar klikken dit maakt het laminaat extra gevoelig voor water omdat het profiel niet goed aansluit. Ook de profielen van het laminaat moeten goed schoon zijn zodat het goed aansluit. Gaat dit niet goed of klikt het er niet helemaal in? Sla dan niet op het laminaat! Hierdoor bestaat de kans dat het laminaat beschadigd.

Stap 4: Extra informatie

Laminaat laten leggen in regio Utrecht

Laminaat is een populair en betaalbaar materiaal voor vloeren in huis. Het is duurzaam, makkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen. Als u op zoek bent naar een klusbedrijf in regio Utrecht voor het leggen van laminaat, dan bent u ook bij klusbedrijf M van Hoorn aan het juiste adres.

Waarom laminaat kiezen?

Laminaat is een praktische en betaalbare optie voor het bekleden van vloeren in huis. Het is bestand tegen slijtage en bepaalde soorten ook bestand tegen water, wat het perfect maakt voor high-traffic ofwel veel belopen gebieden zoals de woonkamer en keuken. Bovendien is laminaat makkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en kleuren, waardoor het een populaire keuze is voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een nieuwe look voor hun vloer.

Hoe wordt laminaat gelegd?

Laminaat wordt meestal gelegd door middel van het zogenaamde “klik-systeem”. Dit betekent dat de planken op elkaar worden geklikt en vervolgens aan elkaar worden bevestigd zonder gebruik te maken van lijm of schroeven. Dit maakt het leggen van laminaat een eenvoudig en snel proces. Klusbedrijf M van Hoorn zal ervoor zorgen dat uw laminaat op de juiste manier wordt gelegd, zodat het jarenlang mooi blijft.

Waarom kiezen voor een klusbedrijf M van Hoorn in regio Utrecht?

Als u op zoek bent naar een klusbedrijf voor het leggen van laminaat, is het belangrijk om te kiezen voor een bedrijf met ervaring en kennis van de branche. Een klusbedrijf in regio Utrecht heeft de juiste mensen, gereedschappen en technieken om uw laminaat op de juiste manier te leggen. Bovendien kunt u rekenen op professionele service en kwaliteit, zodat uw nieuwe vloer jarenlang mooi blijft.

Bij ons klusbedrijf in regio Utrecht kunt u rekenen op professionele service en kwaliteit. Onze ervaren vakmensen zorgen ervoor dat uw laminaat op de juiste manier wordt gelegd, zodat u jarenlang kunt genieten van een mooie en duurzame vloer. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een gratis offerte op maat.

Onze werkwijze bij het leggen van laminaat is zorgvuldig en efficiënt. We zorgen voor een nauwkeurige voorbereiding van de ondergrond en nemen de tijd om het laminaat op de juiste manier te leggen, zodat u geen last heeft van naden of scheuren. Bovendien gebruiken we alleen hoogwaardige materialen en gereedschappen om uw vloer een perfecte afwerking te geven.

Na het leggen van uw laminaat bieden we u nog steeds onze support. We staan altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden en zorgen ervoor dat u tevreden bent met het eindresultaat.

Kiest u voor ons klusbedrijf in regio Utrecht voor het leggen van uw laminaat, dan kiest u voor kwaliteit, service en expertise. Wij zorgen ervoor dat u jarenlang kunt genieten van een mooie en duurzame vloer.

Stap 5: Afwerking met plakplinten of hoge plinten.

Naast het leggen van laminaat, bieden wij ook diensten aan voor het leggen van plakplinten en hoge plinten. Plakplinten en hoge plinten zijn een essentieel onderdeel van uw vloer en dragen bij aan de stijl en afwerking van uw huis.

Plakplinten zijn eenvoudig te bevestigen en zorgen voor een snelle en efficiënte afwerking van uw vloer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren, waardoor u de perfecte match kunt vinden voor uw nieuwe laminaatvloer.

Hoge plinten zijn een uitstekende optie als u op zoek bent naar een meer opvallende look. Ze geven uw vloer een luxe uitstraling en bieden bescherming tegen stoten en krassen. Onze vakmensen hebben de kennis en ervaring om de hoge plinten op de juiste manier te leggen, zodat u jarenlang kunt genieten van een prachtige vloer.

Ons klusbedrijf in regio Utrecht staat garant voor kwaliteit en professionaliteit bij het leggen van plakplinten en hoge plinten. Wij werken snel, efficiënt en zorgvuldig om u de beste resultaten te bieden. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie over onze diensten.